Messukalusteiden suunnittelu

Messutulosteet  > Uncategorized >  Messukalusteiden suunnittelu
0 Comments

Näin suunnittelet messuosaston kalusteet oikein

Messukalusteiden suunnittelu on tärkeä osa messuosaston luomista. Messuosaston suunnittelussa on otettava huomioon useita tekijöitä, kuten messukalusteet, tilankäyttö, brändin näkyvyys, kävijöiden viihtyvyys ja toiminnallisuus. Tässä muutamia ohjeita messukalusteiden suunnittelusta:

 1. Tilan suunnittelu: Messuosaston suunnittelu alkaa yleensä tilan hahmottamisesta. Mieti, miten kävijät liikkuvat tilassa ja miten tuotteet tai palvelut esitellään parhaiten. Onko tarpeen luoda intiimimpiä alueita keskustelua varten, vai onko tavoitteena enemmänkin näyttävä esittelytila?
 2. Brändi-ilme: Messukalusteiden suunnittelussa on tärkeää pitää brändi-ilme mielessä. Kalusteiden tulisi heijastaa yrityksen identiteettiä, ja ne voivat olla osa suurempaa kokonaisuutta, johon kuuluu esimerkiksi seinäelementtejä, lattiamateriaaleja tai valaistusta. Brändin värit, logot ja tunnuslauseet voidaan sisällyttää kalusteiden suunnitteluun.
 3. Funktionaliteetti: Messukalusteiden ja messutulosteiden tulee olla sekä toiminnallisia että esteettisesti miellyttäviä. Tarvitaanko esimerkiksi näyttelytilaa tuotteille, pöytiä esitteille, istuimia tapaamisia varten tai näyttöjä multimediaesityksiä varten? Käytännöllisyys on tärkeää, jotta messuosasto pysyy siistinä ja toimivana koko tapahtuman ajan.
 4. Ergonomia: Suunnittele kalusteet niin, että ne ovat käyttäjäystävällisiä. Esimerkiksi messutiskin korkeuden tulee olla sellainen, että se on mukava sekä istuville että seisoville henkilöille.
 5. Joustavuus: Messukalusteiden tulisi olla joustavia ja helposti muunneltavissa, koska messuosaston layoutia saatetaan haluta muuttaa eri tapahtumissa.
 6. Kestävyys: Messukalusteiden tulee kestää kuljetusta, pystytystä, purkamista ja käyttöä. Kestävät materiaalit ja hyvä suunnittelu auttavat kalusteita kestämään pidempään.
 7. Ympäristöystävällisyys: Yhä useammat yritykset arvostavat ympäristöystävällisyyttä. Harkitse, voisiko käyttää kierrätettyjä tai kestävästi tuotettuja materiaaleja messukalusteiden suunnittelussa.

Messuosaston kalusteiden budjetointi – Näin et ylitä budjettia

Messuosaston kalusteiden budjetointi vaatii huolellista suunnittelua ja harkintaa. Seuraavassa on muutamia ohjeita, jotka voivat auttaa prosessissa:

 1. Tee suunnitelma: Ennen kuin aloitat budjetin laatimisen, sinun on tiedettävä, mitä tarvitset. Tee luettelo kaikista tarvittavista kalusteista, mukaan lukien pöydät, tuolit, näyttöseinät, valaistus, multimedia-laitteet jne. Pidä mielessä, että tarvitset ehkä myös kuljetus- ja varastointiratkaisuja.
 2. Selvitä hinnat: Tutki markkinoita ja selvitä, kuinka paljon eri kalusteet maksavat. Muista, että hinta voi vaihdella huomattavasti tuotteen laadun, materiaalien ja valmistajan mukaan.
 3. Vertaile vuokrausta ja ostamista: Joskus voi olla taloudellisesti järkevämpää vuokrata kalusteet, erityisesti jos messuosastoa ei käytetä usein. Toisaalta, jos osallistut messuille säännöllisesti, ostaminen voi olla kustannustehokkaampaa pitkällä aikavälillä.
 4. Muista kuljetus ja asennus: Kalusteiden kuljetus ja asennus messupaikalle voivat tuoda lisäkustannuksia. Huomioi nämä kustannukset budjetissasi.
 5. Varaa budjettiin liikkumavaraa: On aina hyvä idea varata budjettiin liikkumavaraa yllättäviä kustannuksia varten. Tämä voi kattaa esimerkiksi korjaukset, ylimääräiset kuljetuskustannukset tai viime hetken muutokset suunnitelmiin.
 6. Harkitse kestävyyttä: Vaikka halvemmat kalusteet saattavat houkutella pienemmällä hintalapulla, ne eivät välttämättä ole kustannustehokkaita pitkällä aikavälillä. Kestävät, laadukkaat kalusteet voivat kestää kauemmin ja säästää rahaa pitkällä aikavälillä.
 7. Punnitse brändin vaikutus: Kalusteet ja messuosasto heijastavat yrityksen brändiä. Huono laatu tai huonosti suunniteltu messuosasto voi antaa negatiivisen vaikutelman yrityksestä. Investoimalla laadukkaisiin kalusteisiin ja hyvin suunniteltuun messuosastoon voit parantaa yrityksesi mainetta ja houkutella enemmän kävijöitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *